Το Μέγαρο του ΟΤΕ

Ανήκει και αυτό στην ομάδα των υψηλότερων κτιρίων της Αθήνας. Το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ δεσπόζει επιβλητικά σε όλη τη γύρω περιοχή της Λ. Κηφισίας.
Η κατασκευή του άρχισε το 1974. Η γύρω έκταση ήταν τότε γνωστή ως ΗΒΗ,  λόγω του γειτονικού εργοστασίου αναψυκτικών. Μέχρι και πριν λίγα χρόνια βρίσκονταν στην απέναντι πλευρά της Λ. Κηφισίας. Η ανέγερση του νέου Μεγάρου του ΟΤΕ σηματοδοτούσε εκείνα τα χρόνια, την αρχή της περιόδου ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Από τη μια οι τηλετυπικές υπηρεσίες είχαν βελτιωθεί. Ενώ απ’ την άλλη πολλά τηλεφωνικά κέντρα έκαναν πλέον τις τηλεφωνικές συνδέσεις ηλεκτρονικά. Παρ’ όλα αυτά οι υπηρεσίες του ΟΤΕ ασφυκτιούσαν στο κτίριο της Σταδίου 15 και στο τηλεγραφικό κέντρο της 3ηςΣεπτεμβρίου (που σήμερα φιλοξενεί τις υπηρεσίες καταλόγου).
Το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ άρχισε να λειτουργεί το 1988 σε ένα κτίριο με όγκο 423.000 κυβικά μέτρα.  Γρήγορα έγινε το σήμα κατατεθέν του Οργανισμού για την νέα εποχή των τηλεπικοινωνιών, αφού φιλοξενούσε  την καρδιά των ελληνικών τηλεπικοινωνιών.
Ταυτόχρονα στην ιστορία του Μεγάρου προστίθεται και αυτή του πρώτου  επιβλητικού κτιρίου στην Λ. Κηφισίας. Η σχεδόν έρημη περιοχή του Αμαρουσίου άρχισε να κατακλύζεται από τα τέλη του `80 από οικοδομήματα πολυεθνικών και γυάλινα κτίρια. Κάτι που το ευνοούσε φυσικά και ο υψηλός συντελεστής δόμησης.
Μέχρι να εγκαινιαστεί το  Δακτυλίδι της Κηφισίας  το 2003,  το Μέγαρο του ΟΤΕ αποτελούσε ισχυρό τοπόσημο και σήμα κατατεθέν για την πολυσύχναστη λεωφόρο. Βέβαια πίσω από τον βαρύ όγκο και ίσκιο του, κρύβει ακόμα και σήμερα έναν ανοικτό παραπόταμο. Ένα ρέμα σε διαρκή κίνηση που κατηφορίζει από την Πεντέλη, και λίγο πριν την Κηφισίας γεμάτο από καλαμιές και άλλα υδρόβια φιλοξενεί μέσα στην πόλη κάθε λογής πουλιά.
Advertisements

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s