Στο σπίτι της Λαμπέτη

Το 1928 η οικογένεια Λούκου μετακομίζει στην Αθήνα από τα Βίλια της Αττικής. Η πολυμελής οικογένεια θα εγκατασταθεί σε ένα σπίτι στο κέντρο της Αθήνας. Το αστικό περιβάλλον της πρωτεύουσας στην αρχή θα είναι δύσκολο για όλους.
Τα σχολικά χρόνια της Έλλης θα περάσουν στην Αθήνα. Ο πόλεμος βρίσκει την οικογένεια Λούκου στο μεγάλο σπίτι της οδού Δελφών. Μια αποτυχημένη εξέταση στο Εθνικό Θέατρο την κάνει να αλλάξει το όνομά της σε Έλλη Λαμπέτη. Το 1941 καταφέρνει να εισαχθεί στη Σχολή Κοτοπούλη. Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση γίνεται το 1943. Λίγο καιρό αργότερα θα φύγει από το πατρικό της.
Στο νεοκλασικό κτίριο στη γωνία των οδών Δελφών και Διδότου έζησε τα πρώτα χρόνια ως ηθοποιός η Έλλη Λαμπέτη.  Από της αγωνίες του πατέρα της όταν αργούσε τα βράδια από τα μαθήματα, μέχρι τις πρώτες ανθοδέσμες θαυμασμού στην νεαρή ηθοποιό.
Όπως είναι φυσικό σήμερα το σπίτι της Έλλης Λαμπέτη έχει αλλάξει χέρια. Το μικρό στενάκι του Κολωνακίου έχει πλέον πεζοδρομηθεί. Η μονοκατοικία κρύβεται μοναχικά πίσω από τις ανθισμένες νεραντζιές και τα μικρά καταστήματα που περιτριγυρίζουν την άλλοτε αρχοντική συνοικία.
Το 1998 ο Δήμος Αθηναίων προκήρυξε διαγωνισμό για την φιλοτέχνηση προτομής της ηθοποιού. Τελικά επιλέγεται το μαρμάρινο έργο του Αν. Γκιόκα που τοποθετείται έξω από το σπίτι της Έλλης Λαμπέτη. Πριν λίγα χρόνια όταν η βιογραφία της Λαμπέτη έγινε τηλεοπτική σειρά, πολλές σκηνές γυρίστηκαν στον πεζόδρομο της οδού Δελφών.
Advertisements

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s